A spanyolországi ingatlanokba való beruházások volumene 2013 – ban 112%- kal nőtt

A legutóbbi elemzés szerint, amelyet az elismert BNP Paribas bank végzett, spanyolország ingatlanpiacán az elmúlt év során jelentős fellendülésre került sor.

A beruházások volumene 3,8 milliárd euróra nőtt, tehát az előző évhez képest több mint a kétszeresére (2010 –es év szintjét is túllépte). Ez legfőképp a külföldi finanszírozásnak köszönhető.

A növekedéshez főleg három tényező járult hozzá – nőtt a kereslet a nemfizetők vagyona után, bankok és a kormányzati szervezetek birtokában lévő portfóliók értékesítése, és főleg a jelentős befektetők véleménye, hogy az árak elérték a minimumot.

Továbbá az elemzés azt is mutatja, hogy jelenleg az egyéni keresletek főleg külföldről érkeznek, Egyesült Királyságból, Franciaországból és Németországból, miközben az Észak-Amerikából érkezett befektetők inkább az egész portfóliók után érdeklődnek. Dél-Amerika befektetői Madrid, Barcelóna és más nagyobb városok luxus ingatlanjai után érdeklődnek leginkább. A kereslet Indiában és a Közel-Keleten is létezik. A növekedés jelentős része a lakossági szegmens pozitív fejlődésének köszönhető, tehát a bevásárló központok területén, amely 2013 –ban a befektetési volumen 43%-át képviselte.

További 22% a bankok és a kormányzati szervezetek tulajdonában lévő portfóliók eladása. És végül, körülbelül a beruházás 17% -a a nagyobb városok business központjaiba áramlott.

Nyilvánvaló, hogy a spanyol gazdaság fellendülési időszakon megy keresztül, mint a beruházások, úgy a fogyasztás és a foglalkoztatás terén. A BNP Paribas elemzése szerint 2014 –ben a heyli ingatlanpiac konszolidációja is be fog következni.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: