Az ingatlanok árai Olaszországban tartósan stabilak

Az ingatlanszakértők arra számítanak, hogy 2013-ban az olasz ingatlanpiacon nem lesz semmilyen lényeges változás.

Annak ellenére, hogy az ingatlanárak Olaszország egyes régióiban a történelmi minimumra zuhantak, a befektetők növekvő érdeklődése a legnagyobb valószínűséggel segít megállítani az árak csökkenését, melyet az olasz gazdaság állapotának bizonytalansága váltott ki.

Az ingatlanárak gyors zuhanása az elmúlt években Olaszország számára nagyon kellemetlen volt, azonban a mai alacsony árak sok külföldi befektetőt vonzanak. Másrészt a statisztikákból az is kiderül, hogy az árak közel 12 százalékos csökkenése csupán az elmúlt évben nem vezetett a befektetők olyan érdeklődéséhez, mint például Spanyolországban. Azonban a Pireneusi félszigeten az árak zuhanása sokkal drámaibb volt és az ingatlanok alacsony árai, a jelentős médiák figyelmének is köszönhetően, felkeltették a vevők érdeklődését szinte az egész világon.

A statisztikai adatokból az is kiderül, hogy a legnagyobb érdeklődés a kisebb, két hálószobás apartmanok iránt van. A legnépszerűbb régió Liguria és a Lago di Garda, valamit további tavak környéke. A vevők több mint 40 százaléka csak kiváló állapotú ingatlant hajlandó vásárolni, ami a választást néha megnehezíti. Másrészt az érdeklődők nagy csoportja éppen felújítás előtt házat venne. Ez a csoport elsősorban a hagyományos olasz családi házakat keresi.

Nagyon attraktív régió Toszkána, melynek felejthetetlen légköre és csodálatos természeti szépsége van, aminek következtében a befektetők itt viszonylag impulzív módon vásárolnak ingatlanokat. Az ingatlanpiac alacsony árainak köszönhetően valószínűleg ma a legelőnyösebb olaszországi ingatlant vásárolni.

» Tekintse meg az olaszországi ingatlanok kínálatát.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: