A magyarok spanyolországi tengerparti ingatlanokat vásárolnak

Emelkednek az ingatlanárak a spanyol tengerparton. Ezzel egyben növekszik a befektetők érdeklődése is, szinte az egész Európából, beleértve Magyarországot is. Ezt Forgács Péter is megerősíti, a külföldi ingatlanok értékesítésére szakosodott Rellox társaság értékesítési menedzsere: „Jelenleg a magyar ügyfelek leginkább tengerparti ingatlanok iránt érdeklődnek Spanyolországban. Ezt követi Horvátország és Olaszország.”

A spanyol lakóingatlanok IMIE-indexe szerint az ingatlanárak 4,5%-kal emelkedtek (évközi). Az ingatlanválság árszintje óta a spanyolországi lakhatás átlagos ára 15,6%-kal nőtt, de továbbra is 33,7 % alatt van a 2007-es évi maximum áraknak.

Az új építésű külföldi ingatlanok értékesítésére szakosodott Rellox társaság közvetlenül az ingatlanfejlesztőktől kínálja az ingatlanokat (a vevő nem fizet ingatlanközvetítői jutalékot). A vevők érdeklődése főleg Spanyolország déli részei iránt van – Costa del Sol és Costa Blanca. Costa Blanca területén a Rellox társaság jelenleg új építésű apartmanokat kínál a tengerpartnál Torrevieja városában. Árak 345 000 eurótól.  

» Torrevieja: Apartmanok közvetlenül a Punta Prima strandján

Jan Rejcha, a Rellox társaság igazgatója fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy Costa del Sol partját az árak szempontjából két részre kell osztani – Malagától nyugatra és keletre: „Malagától nyugatra Marbella vagy Puerto Bánus exkluzív üdülőhelyei találhatók, ahol az ingatlanárak nagyon magasak és part menti rész már úgy be van építve, hogy egy tengerparti ingatlant jó áron már szinte lehetetlen találni.” A ritka kivétel egy híres ingatlanfejlesztő által épített projekt, amely Marbella környékén fekszik, 500 méterre a strandtól. Árak már 365 000 eurótól. Az apartmanok feltételezett további bérbeadásából származó éves hozama elérheti akár a 8%-ot is. Viszont az ingatlanok további bérbeadása nem kötelező.

» Marbella: Új építésű apartmanok 500 méterre a strandtól

Dél-Spanyolországban a további bérbeadásból származó hozamok nagyon érdekesek, ez a hosszú nyári szezonnak, a magas kihasználtságnak és a magas bérleti díjaknak köszönhető még a Karácsonyi és a Húsvéti ünnepek alatt is. Érdekes hely a Malagától északra fekvő Estepona városa. Amely a növekvő keresletből és új projektek építéséből húz hasznot. Ezek a keresletek és építések a már túlzsúfolt Marbellából Esteponába költöznek. A Rellox társaság új építésű apartmanokat kínál közvetlenül Estepona belvárosában, viszont közvetlen a tengerparton. A projektben infinity tetőtéri medence is megtalálható. Árak már 425 000 eurótól. „Hasonló apartmanok Marbella városában sokkal többe kerülnének,”, teszi hozzá Forgács Péter.

» Estepona: Egyedi városi apartmanok közvetlenül a tengerparton

Estepona közelében egy egyedülálló rezort jön létre, amely mesterséges lagúnával, fehér homokos stranddal rendelkezik. Nagysága 1,4 hektár. Családi üdülőhelyként és további bérbeadásra is alkalmas egyaránt. Árak már 278 000 eurótól, éves hozam körülbelül 5 %. „Véleményünk szerint ez egy ideális családi és befektetési célú ingatlan,” mondja Forgács Péter.

 » Trópusi paradicsom egy mediterrán rezidenciában

Az úgynevezett Arany Háromszög területén – Marbella, Estepona, Benahavís – jelenleg további tengerparti elhelyezkedésű projektek realizálódnak, beleértve a tényleg luxus projekteket is. Árak 792 000 eurótól.

» New Golden Mile: Modern tengerparti lakhatás

Malaga városától keletre az ingatlanárak gyorsan csökkennek. A Rellox társaság például egy új projektet (az építése már folyamatban) kínál értékesítésre, mindössze 50 méterre a homokos strandtól, ahol az apartman árak 166 000 eurótól kezdődnek.

» Torrox: Modern apartmanok, mindössze 50 méterre a strandtól

És ami a legfontosabb. Barcelona, Valencia, Almeria és Malaga városaiból Budapestről, Bécsből közvetlen járatok repülnek. A tengerparti üdülőhelyek így gyorsan és könnyen megközelíthetők.

Spanyol ingatlanvásárláson gondolkozik? Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: