Ausztria visszatér a normális kerékvágásba. Az ingatlan szemléknél kösse össze a kellemeset a hasznossal

Ausztria május közepén visszatér a majdnem normális életéhez. Május 19-én újra nyílnak az éttermek, szállodák vagy kultúrális intézmények. A szálláshelyek képesek lesznek szolgáltatásokat nyújtani a külföldi látogatók számára is.

A külföldről történő beutazás is egyszerűsödni fog. Érkezéskor az oltási igazolás, a covid-19 gyógyultsági igazolás, vagy a negatív koronavírusteszt felmutatása esetén nem szükséges karanténba vonulni. A karantén csak a magas kockázatú területekről érkező utazókra vonatkozik.

Mit jelent ez, ha kiválasztotta az osztrák ingatlanok egyikét, és azt meg szeretné tekinteni? Az ingatlanok szemléje a jelenleg érvényben lévő szabály betartásával már most is lehetséges. A tervezett változásokkal azonban a szemlékhez egy kisebb kirándulás is beleférhet – kösse össze a kellemeset a hasznossal.

Amellett, hogy a szállása problémamentes lesz, minden bizonnyal örömmel fogadja azt a lehetőséget is, hogy elfogyasszon egy frissítő italt, vagy egyen valami jót ez éttermek egyikében. Ez az ún. Zöld útlevéllel rendelkező személyeknek lesz lehetséges – a beoltottak számára, a covid-19 fertőzésen átesettek, vagy a negatív koronavírusteszt felmutatása esetén.

Ha idén nem élvezhette a sípályákon való szórakozást, ezt is utolérheti. Ebben az esetben a félig üres sípályák, kellemes hőmérséklet és napsütés vár Önre. Azonban előzetesen tájékozódjon, hogy a sípálya üzemel-e, és milyen feltételek mellett. Az idei szezonnal kapcsolatos információk az Osztrák Nemzeti Turisztikai Hivatal honlapján találhatók.

A Magyarország és Ausztria között be-és kiutazással kapcsolatos információk a Magyarország Konzuli Szolgálat weboldalán találhatók.

Szeretne a szomszédunknál ingatlant vásárolni? Tekintse meg kiváló minősésű osztrák ingatlan ajánlatainkat, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot. Segítünk abban, hogy csatlakozzon azokhoz, akik már rendelkeznek ingatlannal az osztrák síközpontok egyikében. A tulajdonosok az idei „különleges” szezonban, az érkezésre vonatkozó előíárosk betartásával is használhatták a saját ingatlanjaikat.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: