Az ingatlanok árai Spanyolországban áprilisban ismét csökkentek

Az ingatlanirodák szerint Spanyolországban az ingatlanok árai tovább csökkennek. Áprilisban az ingatlanár-index további 12,5 százalékkal csökkent, ami 2007 végéhez viszonyítva, amikor a spanyolországi ingatlanpiac a csúcsán volt, összességében 29,8 százalékos csökkenést jelent.

A legnagyobb csökkenés a Földközi-tenger partjainál fekvő ingatlanoknál volt észlelhető. Ez az előző évhez viszonyítva 14,3 százalék volt. Nagy volt a csökkenés Madridban és az egyes tartományok fővárosaiban, ahol az árak 2011 azonos hónapjához viszonyítva 13,7 százalékkal csökkentek. Mindkét kategóriában a piac átlagánál nagyobb volt a csökkenés.

A lista másik végén, átlagon aluli volt a csökkenés a Baleár- és Kanári-szigeteken (12,3 %) és a nagyvárosok közelében (12 %). A legkisebb csökkenést az ingatlanirodák az "egyéb települések", vagyis a felsoroltakon kívüli kategóriában észlelték. Itt a csökkenés 10,6 % volt.

A teljes csökkenés szempontjából a legrosszabb a helyzet a Földközi-tenger partvidékén, ahol áprilisban a teljes csökkenés 37 % volt. Ezt követte Madrid és az egyes tartományok fővárosai (32,8 %), a nagyvárosok környéke (30,7 %), a Baleár- és Kanári-szigetek (26,9 %) és az egyéb települések (24,2 %).

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: