Horvátország újabb sikeres szezonra számít

A 2015-ös évben a horvát turizmus nagy sikereket aratott. A kockázati tényezők ellenére, amelyek összefüggésben vannak a jelenlegi európai politikai helyzettel, a 2016 –os évre is optimista kilátások várhatók. Ez kiváló hír a horvát ingatlantulajdonosok számára, akik néhány hónapig (saját használat és további bérbeadás kombinációja) vagy egész évben kiadják az ingatlanjaikat.

Ratomir Ivičic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója is megvan győződve arról, hogy a 2016 –os év sikeres lesz. A 2015 –ös szezon is kiváló volt, de a feltételezései szerint az idei év még sikeresebb lehet.

Az optimizmust a szálloda ipar statisztikája is alátámasztja. Szerinte fontos, hogy tovább növeljék és javítsanak a szolgáltatásaikon. Meghosszabbítják a szállodák nyitvatartási idejét (a fő szezonon kívül), várható az egész éves repülőgép járatok bevezetése is, valamint a marketing megerősítése.

A jelenlegi menekült-válság és a fenyegető terrorizmus egyrészt kockázatot jelent, másrészt viszont Horvátország számára bizonyos előnyt is jelent. Ugyanis elemledhet a horvát üdülések iránti érdeklődés, például Egyiptom vagy Törökország rovására. Ezzel szemben az Oroszország elleni szankcióknak köszönhetően az orosz turisták létszámának csökkenése várható.

Az utóbbi időben az Adria partján növekszik a beruházások száma. Ez főleg az infrastruktúrára, az idegenforgalomra és az ingatlanokra vonatkozik. Várható, hogy a beruházási tevékenység a következő években is növekedni fog.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: