Hova fektessek be 2021-ben

A világ lassan búcsút vesz a 2021-es évtől, amely a kínai vírussal együtt gyakorlatilag életünk minden területén hurrikánt okozott. Ez a befektetések terén sem volt másképp. Hogyan változott a világ és hova érdemes befektetni 2021-ben?

A 2020-as év rendkívül viharos volt. A következő év egyértelmű előrejelzése érdekében érdemes lenne leginkább a kristálygömbbe és a tisztánlátók képességeinek fejlesztésébe fektetni. Ez így megy a piacokon.

Az alapvető tanulságok azonban továbbra is érvényben vannak, például a diverzifikáció, hogy elkerüljük a befektetéseket azokon a területeken, amelyekhez nem értünk, hosszabb távú befektetésekre számítsunk, kerüljük el a különféle cégek „csodálatos ajánlatait”, amelyek több tíz százalékos profitot ígérnek „majdnem” nulla kockázat mellett.

Mibe tehát érdemes befektetni 2021-ben?

Külföldi ingatlanok

Valószínűleg nem várná el a külföldi ingatlan szakértőktől, hogy a külföldi ingatlanokon kívül mást ajánljanak. De nem csak mi látunk érdekes lehetőségeket az ingatlanpiacon. A lakóingatlanokba való befektetést a dollármilliomosok már régóta az egyik legvonzóbb befektetésnek minősítik. Vagyis sikeres emberek, akiknek hosszú távú tapasztalatuk van a vagyonuk felértékelésében. És van néhány jó érvünk is arra, hogy miért lehet a külföldi ingatlanba történő befektetés a helyes választás 2021-re.

1. Diverzifikáció

A portfólió megfelelő diverzifikálása csökkenti a veszteség kockázatát. Minden befektető egyik már említett tanulsága. Az ingatlanok, mint konzervatív befektetés minden portfólió részét kéne képezniük. A külföldi ingatlanok esetében nemcsak az egyes termékek közötti diverzifikációról van szó, hanem a monetáris és földrajzi diverzifikációról is.

Nem akarjuk az ördögöt a falra festeni, de figyelemmel kísérhetjük a világ jelenlegi politikai fejleményeit, olyan tendenciákat figyelhetünk meg, amelyek bár lassú lépésekkel  a jövőben a saját ingatlan használatának részleges korlátozásához, vagy annak aránytalan adóztatásához vezethetnek.

Hazánkban is lehethogy vannak olyan politikai szervezetek, amelyek biztosan nem lepnék meg, ha a második, harmadik stb. tulajdonú ingatlanok esetében a  különleges adózás ötletével állnának elő. Ezért lehethogy jobb, ha nem kizárólag Magyarország területén fektet be ingatlanokba. Arról nem is beszélve, hogy az ingatlanárak jelenleg viszonylag magas szinten vannak az országban.

2. Ingatlan felértékelődés, bérbeadásból származó jövedelem

A koronavírus-járvány felforgatta a tőzsdéket. Az ingatlanok esetében azonban nem volt jelentős csökkenés, ráadásul több országban az ingatlanárak tovább emelkedtek. Jutalom az alacsonyabb likviditásért továbbra is az ingatlan árának időbeli felértékelődése, ami az ingatlanok esetében hosszabb távon szinte mindig előfordul.

A külföldi ingatlanokba való befektetőket a második otthonnak szánt házak és apartmanok vonzzák. Főleg a tengerparti és a hegyekben fekvő ingatlanok. Amennyiben az ingatlant kizárólag saját célra szeretné használni, ez esetben az esetleges bérbeadásból származó jövedelem kérdésével nem kell foglalkoznia.

A befektetők többsége azonban az ingatlanok saját használatát és annak további bérbeadását kombinálja. Természetesen 2020-ban a turizmus korlátozásának köszönhetően a bérbeadásból származó jövedelem alacsonyabb lehetett. Másrészt például Ausztriában a külföldi ügyfelek számának csökkenését nagyrészt a belföldi turisták tartózkodása helyettesítette.

A 2021-es év a koronavírus elleni vakcinák fokozatos jóváhagyása kapcsán optimistán néz ki a világban, és számos országban a lakosság hatalmas oltása 2020 végén kezdődik.

3. A külföldi ingatlanok a rendkívüli időkben is előnyökkel járhatnak

 Idén olyan eseményeknek lehettünk tanúi, amelyeket valószínűleg kevesen jósoltak meg. A globális covid-19 járvánnyal járó intézkedések megváltoztatták a világ normális működését, amelyhez hozzászoktunk.

Még ezekben az időkben is kiderült, hogy a külföldi ingatlanok birtoklása előnyökkel járhat. A tengerparti éghajlat vagy a tiszta alpesi levegő a legjobb módszer az immunitás erősítésére. És ha saját házzal rendelkezik, akkor biztonságban élvezheti az üdülését még akkor is, amikor az egyes szálláshelyeknek zárva kellett maradnia.

Ugyanakkor, miután megszűnt az egyes országokban szinte abszolút elszigeteltséggel járó kezdeti sokk, az emberek, akiknek például ingatlana vagy jachtja volt az adott országokban, elsőként léphettek be ezekbe az országokba. És amikor Magyarországban a számok emelkedtek, sokan éltek a lehetőséggel, hogy a második külföldi otthonukban menedéket találjanak. A tengerparti home office tagadhatatlan varázsa.

» Eladó külföldi ingatlan ajánlatok

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: