Idén stabilizálódnak az olasz ingatlanárak

Az Eurostat adatai szerint Európában az ingatlanárak általában növekednek, azonban az olasz piac kissé elmarad. 2008 óta az árak lassan csökkennek, bár a tranzakciók száma növekszik, és az ingatlanpiac pedig 2015 óta tovább javul, azonban még messze nem egyezik a válság előtti helyzettel.

Az Istat olasz statisztikai hivatal szerint az árak 2018-ban 3,7%-kal csökkentek, ami valamivel kevesebb, mint az előző évben. Azonban a régiók és az egyes ingatlantípusok között nagy különbségek vannak. Például az új építésű ingatlanok árai emelkednek, és sok olasz város, különösen a nagyobbak, jól ismertek a magas ingatlanáraik miatt. Főleg a régebbi házak veszítenek az értékeiken, olyan mértékben, hogy az ingatlanpiac csökkenő tendenciát mutat.

Milyenek az olasz ingatlanpiac kilátásai?

Az országban a politikai instabilitás és a gazdasági problémák miatt, 2019-ben a további fejlesztések bizonytalanok. Ugyanakkor a közeljövőben ígéretes jelei vannak a pozitívabb fejlődésnek. Növekszik az ingatlanok iránti érdeklődés, illetve a tranzakciók száma is lassan növekszik (közel 600 000 eladott egység).

Egyre több régió jelez árstabilitást. Milánó az egyetlen város, ahol nőnek az ingatlanárak, és 2019-ben további városok csatlakozása várható. A befektetők számára Torino, Bologna, Nápoly és különösen Milánó városai a legvonzóbbak, valamint a Dolomitokban fekvő ingatlanok. Ebben az esetben a befektetők számára főleg a Dolomitokban fekvő hegyi faházak és apartmanok a vonzók.

A gazdasági feltételek és a munkaerő-piaci viszonyok egyre több embert kényszerítenek arra, hogy azok kiadják az ingatlanjaikat. 2019-ben az albérletek iránti érdeklődés még tovább növekszik. A hitelek kamatlábai történelmileg a legalacsonyabb szinten vannak, és valószínűleg a következő néhány évben is így maradnak.

Olaszországi ingatlant szeretne vásárolni? Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: