Ingatlan vásárlása Ausztriában

Ingatlant (apartmant, családi házat, panziót, szállodát) Ausztria területének legnagyobb részén EU-ból származó természetes és jogi személy közvetlenül vásárolhat, nem kell Ausztriában jogi személyt alapítania.

A standard egyszeri illetékek és adók, melyeket a vevő fizet:

Ingatlan-átruházási adó ………………..……………....…… 3,5 % (az ingatlan vételárából)Ingatlan-nyilvántartásba vétel díja …………..………...…… 1,1 %
Közjegyzői díjak ………………………………………..……. 2-3 % (+ÁFA)
Ingatlanközvetítői díj ………………………………….….….. 3 % (+ÁFA)
További költségek (aláírások hitelesítése stb.) ……….….. kb. 350 EUR

Fizetési feltételek

A vételárat a vevő a közjegyző vagyonkezelői számlájára köteles letétbe helyezni, és ahonnét az eladó azt az adásvételi szerződésben meghatározott időpontban kapja meg. Az ingatlan-átruházási adót, nyilvántartásba vételi illetéket és a közjegyzői díjat szintén a közjegyzőnél kell befizetni.

Az adásvételi szerződés és a telekkönyvi nyilvántartásba vétel

Az adásvételi szerződést az osztrák közjegyző készíti el, a Rellox társaság biztosítja a fordítást és a szerződés jogi elemzését úgy, ahogyan azt az ügyfél – vevő érdekei megkövetelik. Az új tulajdonos bejegyzése a telekkönyvbe a szerződéskötéstől számított 2-4 hétig tart.

Kapcsolódó szolgáltatások

A Rellox társaság az adásvételi szerződés aláírása után a közjegyzővel együttműködve biztosítja az adó és illetékek befizetését a megfelelő hatóságoknál, a lakcím bejelentését, a tulajdonos-változás bejelentése a közszolgáltatóknál.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: