Ingatlanok az Azúr-parton Franciaországban a legkeresettebbek közé tartoznak

Vonzza Önt az üdülés egy napfényes országban? Megfelel Önnek a szabadidő eltöltése semmittevéssel francia módra. Akkor Ön számára ideális úticél lehet az Azúr-part, ahol ötvöződik a meleg és a homok a színes francia sajátosságokkal.

Megkóstolhatja a francia sajtokat, kiváló borokat, a croissant-ot, vagy a quiche-nek nevezett sós pitét. Akit megragadott a hely varázsa, vásárolhat az Azur-parton saját apartmant vagy házat. Bővebb információkat arról, hogyan zajlik az ingatlanvásárlás, a Franciaországi ingatlanok oldalon talál.

Az Azúr-part hírnevét már két évszázaddal korábban szerezte, amikor a helyi strandokat felfedezték az angolok. A vidéket Francia Riviérának nevezték el, de ma gyakrabban használatos az Azúr-part (Côte d’Azur) elnevezés. Az időjárás az országban itt a legállandóbb, a napsütéses napok száma a 300-at is eléri, ami növeli a vidék vonzerejét. Bár a helyi strandok nem tartoznak a legtisztábbak közé, a turisták között nagyon népszerűek. Ezt nagy mértékben annak is köszönheti, hogy tartanak itt több nagy presztízsű rendezvényt, legyen az a monacói Forma 1-es verseny vagy a Cannes-i filmfesztivál.

Azúr-partnak korábban csak a Cannes és Menton közötti strandokat nevezték, ahol drágább üdülővárosok voltak – Antibes, Monaco és Monte Carlo. A régió a közelmúltban további üdülőkkel bővült, melyek inkább már családi jellegűek – Saint-Raphael, Sainte-Maxime és a híres Saint-Tropez. Néha az Azúr-part üdülővárosai közé sorolják Marseille kikötővárost is.

Az Azúr-part legnagyobb városa Nizza, itt repülőtér is van. A városhoz tartozik egy nyolckilométeres part, rajta mintegy negyven kavicsos stranddal. Ennek a népszerű üdülőnek mozgalmas városi élete is van. Sétálni lehet a Promenade des Anglais sétányon, itt van a Hôtel Negresco, mely egy esküvői tortára emlékeztet. A látnivalók közé tartozik a halpiac a Place Saint – François téren, vagy egy XI. századi katedrális romjai a La Château dombon, ahonnét csodálatos kilátás nyílik a kikötőre az Angyal-öböllel (Baie des Anges).

Cannes elsősorban a Nemzetközi Filmesztivál helyszíneként ismert, melyet minden évben májusban rendeznek. Ez az egykor kis halászfalu azonban sokkal többet kínál, luxus üdülővé nőtte ki magát gyönyörű strandokkal és elsőosztályú szállodákkal. A kedvelt Croisette sétányt pálmák szegélyezik, innét csodálatos a kilátás a finom fehér homok borította strandokra.

Az Azúr-part talán legismertebb üdülője Saint-Tropez, ahol a Cruchot csendőrről szóló filmeket forgatták. A város fellendülésének kezdetén már a XIX. század végén Paul Signac impresszionista festő állt, neki köszönhetően a várost más művészek is megkedvelték. Többek között Catherine Deneuve vagy Juliette Binoche francia színésznők. A legjobb strandok a belvárostól négy kilométerre délre találhatók. A Pampelonne öböl öt kilométer hosszú és 30 méter széles strandon kínál fürdőzési lehetőségeket. A strandon a napozás és fürdés mellett kipróbálhatják a vízi attrakciókat – szörfözés, vízisíelés vagy búvárkodás.

A Saint-Tropez-ihez hasonló, kellemes éghajlata van Narbonne, Montepelliere vagy Antibes üdülőknek is. Az utóbbiban írta néhány elbeszélését Guy de Maupassant. A Francia Riviéra növényzetét illatos macchiák, különböző pozsgások, aloe vagy ekupaliptuszok gazdagítják.

Ezért nem meglepő, hogy az ingatlanvásárlás iránt érdeklődők között éppen az Azúr-part a győztes – Nizza, Cannes, St. Tropez. Lehet itt vásárolni természetesen luxus ingatlant is néhány millió euróért, de standard apartmanokat is a kisebb központokban 150 ezer euró feletti árakon. Hasonló az ára egy kis stúdiónak közvetlenül Nizzában.

A turisták azonban az egész Franciaországot kedvelik, köszönheti ezt nagy mértékben a francia életstílusnak, a franciák tudják élvezni az életet és Franciaország az ínyencek országa. A jó bor kedvelői is elégedettek lesznek, említésre méltó a sokféle illatú és ízű sajt is. Franciaországban a sportolási lehetőségek választéka nagyon széles – a szörfözéstől, a magashegyi turisztikán át a síelésig. Azok, akik nem a sportolást részesítik előnyben, választhatnak a rengeteg kulturális műemlék, borászat, katedrális és további látnivalók közül. Nagy a vonzereje a francia fővárosnak, Párizsnak is.

Felkeltették érdeklődését a franciaországi ingatlanok vásárlásáról szóló információk? Nézze meg az Azúr-parti ingatlanok kínálatát. Nézze meg a más tengerparti országokban történő ingatlanvásárlásról szóló részletesebb információkat:

Bővebb információkért látogasson el a www.rellox.hu honlapra.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: