Növekszik az ingatlanbefektetések száma. A befektetők féltik a pénzüket

A jelenlegi geopolitikai bizonytalanság, az Európai Unió és a transzatlantikai kapcsolatok jövője jelentősen befolyásolják a gazdag magyarok befektetési viselkedését. Ezt több elemzés is alátámasztja.

A kétségek és a bizonytalanság a „biztonságosabb” befektetésekbe kényszerítik a magyarokat. A múlt évben csak kevés befektető választotta az értékpapírokba és a részvényekbe való befektetést, ezzel szemben növekedett a kötvényekbe és az ingatlanokba való befektetések száma. A befektetések legnépszerűbb formája továbbra is a befektetési alapok maradtak.

Csökkent a „föld” – építési telkek iránti érdeklődés is. Erről főleg az egyre emelkedő árak tehetnek. A művészetbe és a start-upokba csak mint kiegészítő befektetésre kell tekinteni, mivel ezek mindenki számára nem alkalmasak.

Az ingatlanok esetében a magyarok általában külföldön érdeklődnek. Ennek több oka is van. Az egyik ok a jelenlegi gazdasági és politikai helyzet.

A másik ok sokkal pozitívabb, ugyanis a magyarok egyre gyakrabban összekötik a hasznosat a kellemessel. A tengerparti vagy a hegyekben fekvő másodlagos lakóhely a szabadidő eltöltésére kiváló, és egyben egyfajta konzervatív befektetés formája is. A magyarok elsősorban a közkedvelt szomszédos országokban vásárolnak ingatlanokat mint. pl Ausztria vagy Horvátország, azonban egyre növekszik a Spanyolországi, Olaszországi és a Svájci ingatlanok iránti érdeklődés is. Európán kívül az érdeklődés középpontjában az USA, Dubai és a Karib-szigetek vannak.

Ausztriában főleg az Alpesi ingatlanok iránt van a legnagyobb érdeklődés, amely a magyar magánbefektetők számára egy új befektetési trend. 2016 –ban a Rellox társaság 16.545.675 euró összegben értékesített ingatlanokat az osztrák Alpokban. Jan Rejcha a Rellox társaság vezérigazgatója szerint, jelenleg a Horvátországi és a Spanyolországi ingatlanok iránt is nagy a kereslet.

Ingatlanvásárlás esetén az Európai Unió területén, és néhány további országokban is a magyarok számára nincsenek jelentős korlátozások. Az ingatlanvásárlás folyamatát a külföldi ingatlanvásárlásra szakosodott ügynökségek is biztosítani tudják, mint például a Rellox.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: