Svájc legjobb síterepei

Franciaország és Ausztria nagyon sok mindent kínál a látogatói számára, de Svájcot sok szempontból nem közelíthetik meg. Lenyűgöző hegyek, csodálatos gépkocsik nélküli hegyi falvak, kiváló hegyi éttermek és természetesen a tökéletes sípályák. Ugyanakkor Svájc sokkal drágább, mint a két szomszédos állam.

Verbier - Profik számára a legalkalmasabb

Verbier elsősorban kiváló terepekkel büszkélkedhet, amelyek sokszor Andermatt sípályáihoz vannak hasonlítva. A városban ingyenes síbusz áll rendelkezésre. Az üdülőhelyen számos luxus szálloda, kiváló aprés-ski található, amelyekhez nagy presztízs tartozik. A síelés után a szabadidős tevékenységek főleg a Médran felvonó alsó állomásánál, a Place Centrale-n összpontosulnak.

Foto: Gorillaimages / Shutterstock

Davos - Tökéletes helyszín a haladó síelők számára

Davos –ban főleg a hosszú pirossal jelölt sípályák nagyon keresettek, amelyek hossza 12 kilométer, magassága akár 1 800 méter. Néhány pálya az erdőn keresztül vezet át, egészen a völgybe, néhányuk pedig az erdő fenti határánál ér véget. A város nem egy tipikus hegyi falucska, de azért kiváló minőségű szolgáltatásokat és szabadidős tevékenységeket kínál. Medencék és mesterséges jégpályák is rendelkezésre állnak.

Villars - Kezdők számára a legalkalmasabb

Villars egy nyugodt terület, ahol a kezdő síelők is élvezhetik a nyugodt légkört. A legkönnyebb lejtő a falu szintjén fekszik, de a varázslat abban rejlik, hogy a többi, hosszabb és magasabb sípálya is nagyon könnyű. A New Generation brit síiskola nemcsak angolul beszélő oktatókkal rendelkezik, hanem szórakoztató és hatékony tanulási módszert is biztosít. 2017-ben egy új szabadidőközpont is megnyitotta kapuit, amelyben úszómedencék, szaunák és gőzfürdők vannak.Foto: FamVeld / Shutterstock

Andermatt - A legjobb hóviszonyok

Andermatt a földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően még akkor is kiváló hóviszonyokkal rendelkezik, ha a többi népszerű üdülőhelyen a helyzet csak átlagos. Néhány pirossal jelölt sípálya is megtalálható, azonban a helyszín főleg a tapasztalt síelők számára ideális. A városban az utóbbi időben új szállodákat hoznak létre. A szállodák mellett új felvonók is keletkeznek, amelyek Andermatt-ban összesen 120 kilométer sípályát kínálnak.

Zermatt - Kiváló après ski

Zermatt falujában este a helyi bárokban és borozókban folytatódik a szórakozás. A felejthetetlen hangulatról a Hennu Stall, vagy a Cervo bárokban játszó élőzene gondoskodik. Ha viszont csak egy pohár bort szeretne meginni, ez esetben az Elsie’s bárját javasoljuk. A PapperlaPub is nagyon népszerű, amelynek egy saján night clubja van (Schnewittli night club). Zermatt természetesen más szórakozási lehetőségeket is kínál. A sípályái az olasz Cervinia sípályáival vannak összekötve. Kipróbálhatják a heliskiing-et vagy meglátogathatják a kiváló hegyi éttermeket – mindezt egyedülálló kilátással a Matterhornra.

Foto: Samot / Shutterstock

Mürren - Elkápráztató környezet

Ha elképzeli a tökéletes alpesi tájat, akkor talán Ön előtt egy kis falucska jelenik meg, keskeny utcákkal és hegyi faházakkal, amelynek a tetőin soha nem olvad el a hó. Ezen felül természetesen csodálatos kilátások nyílnak a környező hegycsúcsokra. Mindezt Mürren faluja kínálja. A sípályák hossza mindössze 54 kilométer, azonban a Schilthorn csúcsról vezető sípálya az Alpok legjobbjai közé sorolható. A Lauterbrunnen városkán keresztül a Grindelwald-Wengen síterepébe juthat el, ahol ugyanazt a síbérletet használhatja, mint Mürren központjában. 

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: