Svájci ingatlanba való befektetést fontolgat?

Svájc tartós népszerűsége kedvező befektetési célt jelenthet Ön számára is. Svájcot évente síkedvelők milliói látogatják az egész Európából, és sokan közülük ingatlan vásárlását fontolgatják, vagy megtakarítások célszerű befektetése céljából, vagy azért, hogy „nyári lakot” szerezzen.

Svájc gazdasága tartósan a legstabilabbak közé tartozik és egyúttal szigorú intézkedéseket foganatosítottak az új építések korlátozására. Ezeknek köszönhetően befektetések az ingatlanokba vagyon biztonságos befektetések. Másrészt a külföldiek számára sokszor nagyon nehéz megfelelő ingatlant találni, mert a svájci kormány szigorúan korlátozza az eladható ingatlanok számát, melyeket az egyes kantonok között oszt el.

Ma jelzáloghitelt az ingatlan vételárának legfeljebb 70 %-ra nyújtanak, maximum 25 éves futamidővel. A kamatláb 2,3 és 2,5 % között mozog. A hiteleket általában svájci frankban nyújtják, bizonyos összeg felett más pénznemben is kapható jelzáloghitel (de ilyen esetben a hitel összege az ingatlan vételárának legfeljebb kb. 60 %-a lehet).

A megfelelő ingatlan kiválasztása után alá kell írni egy “a Promesse de Vente”-nek nevezett szerződést, és ki kell fizetni a megállapodott előleget. A vevőnek vásárlási engedélyt kell szereznie, ami nagyon egyedi eljárás, és eltarthat néhány hónapig is. Főleg akkor, ha az adott kantonban már elfogyott a külföldi illetőségű személyek számára fenntartott kvóta.

Egyúttal hozzá kell tenni, hogy az ingatlanvásárlási engedély megszerzését szigorú feltételekhez köthetik, ami az adott ingatlan jövőbeni használatát illeti (általában megkövetelik a kötelező használatot, korlátozzák a bérbe adást, stb.). Nagyon fontos ingatlanvásárláshoz igénybe venni svájci közjegyző szolgáltatásait, aki megszerez minden szükséges engedélyt és biztosítja, hogy az adásvétel az eladó és a vevő számára is egyaránt kedvező legyen.

» Svájci ingatlanok kínálata.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: