A külföldiek húzzák ingatlanok eladását Olaszországban

Az ingatlanárak csökkenése az olasz ingatlanpiacon vonzza a külföldi érdeklődőket. Az értékesítés összességében mintegy 26 %-al visszaesett, de a külföldi befektetők gyakran kihasználják Olaszország gazdasági nehézségeit, és viszonylag olcsón vásárolnak itt ingatlanokat.

Csupán 2012-ben a külföldiek Olaszországban több, mint 2 milliárd eurót költöttek el, és az üdülési célú ingatlanok értékesítését 14 %-al növelték. A hazai kereslet Olaszországban szinte megszűnt, éppen ezt pótolja a külföldi kereslet.

A luxus ingatlanok esetében például Toszkánában az ingatlanvásárlás iránt érdeklődők túlnyomó része külföldi. Főleg az 500 000 eurónál drágább luxus ingatlanok, melyek a gazdasági válság sújtotta Olaszországban a többség számára elérhetetlenek, válnak az előnyös befektetést kereső külföldi befektetők zsákmányává.

A szakértők előrejelzései ellenére, hogy a piac mélypontját 2011-ben éri el, az ingatlanok árai és értékesítése 2012-ben enyhén tovább csökkentek. Az utóbbi hónapokban azonban fordulat következett be, és éppen a külföldi befektetőknek köszönhetően az ingatlanok értékesítése növekszik. Keresettek nemcsak a tengerparti üdülők, hanem a Como és Garda tavak nyugodt vidékei is.

Végül el lehet mondani, hogy az olasz ingatlanpiac általános visszaesése ellenére továbbra is van érdeklődés az ingatlanvásárlások iránt, és elsősorban a külföldiek számára vonzó, üdülési célú ingatlanoknál az értékesítés növekedése élénkülést mutat.

» Tekintse meg az olaszországi ingatlanok kínálatát.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: