Spanyolország örvend a luxus ingatlanok stabil értékesítésének

A spanyol gazdaság növekvő stabilitásának köszönhetően az ingatlanpiacon is javul a helyzet. A féléves elemzés szerint a 2014 –es év első két negyedévében megnövekedett az értékesítések száma.

Az elemzés azt mutatja, hogy a Spanyolországi ingatlanok iránti érdeklődés jelentősebb mértékben az Erópán kívüli befektetőket vonzza, elsősorban a Közel-Keleti és az Ázsiai befektetőket. Jelenleg a koreai és a kínai befektetők azok, akik jelentős mértékben mozgatják a piacot, azonban az amerikaiak részéről is növekszik az érdeklődés.

Az európaiak sem maradnak hátrányban – a skandináv országok befektetői hagyományosan Costa Braván és Mallorcán dominálnak, közösen a svájci, németországi és a brit érdeklődőkkel együtt. A britek elsősorban Marbella régiójában képeznek jelentős csoportokat. Ezzel szemben az orosz rubel devalvációja miatt, az orosz és az ukrán ügyfelek kiáramlását okozza.

A spanyol ingatlnapiac fellendülése bizonyítja a külföldi befektetők bizalmát. Az árak stabilizálódtak és fokozatosan növekszik a tranzakciók száma. Ez annak is köszönhető, hogy az árak nagyjából megfelelnek a vevők elképzeléseinek.

Tartós érdeklődés a luxus ingatlanok iránt van. Egyes területeken a luxus ingatlanok iránti kereslet meghaladja a kínálatot, ezzel áremelkedést okozva. Ez különösen az exkluzív desztinációkra érvényes, amelyek a tenger közelében és a turisták által közkedvelt helyeken vannak, mint pl. Marbella, Puerto Banús, stb.

A tény az, hogy a 2006/ 2007 –es válság óta nem volt ilyen jelentős fellendülés a spanyol ingatlanpiacon mint a 2014 –es év első felében.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: