Svájc – a világ legjobb országa

A világ legjobb országa, életminőség, az emberek elégedettsége – milyen szempontból értékelhető az egyes országokban? Ezekre a kérdésekre a HSBC International Bank által készített felmérése válaszol, amely mintegy 18 000 emigráns tapasztalatait vizsgálja.

Idén az első helyen Svájc végzett, amely a nyolcadik helyről lépett fel, és öt év után Szingapúrtól vette át az első helyet. Azonban a Top 10-ben már 2011 óta szerepel. A fennmaradó nyolc ország Kanada, Spanyolország, Új-Zéland, Ausztrália, Törökország, Németország, az Egyesült Arab Emírségek és Vietnam. 2018-hoz képest Törökország jelentősen javult, ugyanis a 24. helyről lépett fel.

Svájcban az idegenek, akik ide költöztek, a jobb életminőséget, a stabil politikai és gazdasági helyzetet, a jobb fizetést és a gyors pályafutás lehetőségét értékelik leginkább. A bevándorlók 82%-a számolt be arról, hogy Svájcba költözésük után jelentősen javult az életminőségük. A bevándorlók 70%-a értékeli a tisztább levegőt és a kellemesebb környezetet. Genf fővárosában a bevándorlók 67%-a biztonságosabban érzi magát, mint a saját országában.

Svájcba költözés után a megkérdezettek 71%-nak nőtt a fizetése, amely évente átlagban kb. 110 000 dollár, míg a globális átlag csak 76 000 dollár.

A második helyen végzett Szingapúr főleg a gyermekes családok számára alkalmas. A bevándorlók 69%-a értékeli azt tényt, hogy a gyermekeik idegen nyelveket tanulhatnak, illetve 62%-uk elégedett a helyi oktatási rendszerrel.

A harmadik helyen végzett Kanada főleg a jobb életminőség és az alacsonyabb megélhetési költségek miatt népszerű. Spanyolország idén a 14-ik helyre emelkedett. Az életminőséget az is bizonyítja, hogy a megkérdezettek 58%-ának javult a mentális egészsége. Az első öt helyet Új-Zéland zárja, az ország, ahol kiegyensúlyozottabb a személyes és a szakmai élet, amit a bevándorlók 69%-a is megerősített.

Svájci ingatlanok iránt érdeklődik? Örömmel kiválasztjuk számára a megfelelő ingatlant. További információkért, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Foto: Natali Glado/Shutterstock

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: