A horvátországi ingatlanok iránti kereslet továbbra is növekszik

Miután Horvátország csatlakozott az Európai Unióhoz, jelentősen megnövekedett a helyi ingatlanok iránti érdeklődés. 2014 első negyedévében a kereslet körülbelül 30 % -kal volt magasabb, mint az elmúlt években. Az érdeklődők többsége hagyományosan Németországból és Ausztriából van. Azonban a horvátországi ingatlanok iránti kereslet a magyarok, csehek, szlovákok és lengyelek számára is az érdeklődés élén van.

Az ingatlanok árai viszont viszonylag stabilak maradtak, nem volt gyors áremelkedés a Horvátország EU –hoz való csatlakozásának köszönhetően. A kereslet növekedése elsősorban a nagyobb biztonságnak köszönhető, amelyet az ország szerzett az EU-hoz való csatlakozásával.

Figyelmükbe ajánljuk: Kérjük olvassák el a cikket a Horvátországi ingatlanok finanszírozási lehetőségeiről.

Az eladások száma már 2013 nyarától növekszik, az érdeklődés elsősorban a jó állapotban lévő attraktív ingatlanok iránt van, amelyek természetesen a közkedvelt régiókban fekszenek.

Az új épületek minősége jelentősen növekedett

Nagyon pozitív értékelést érdemelnek főleg az építés terén, valamint az adminisztráció leegyszerűsítésével kapcsolatos változások. Az ingatlan-nyilvántartás elektromos rendszerre tért át, ezzel az összes ingatlan vásárlással kapcsolatos bürokráciát meggyorsítva és leegyszerűsítve. Amely az új építésű ingatlanokat illeti – az új és modern épületek Nyugat-Európai fejlesztési projektjeivel vethetők össze.

Érdekes, hogy a szomszéd szlovének is érdeklődnek a horvátországi ingatlanok iránt. Ez a földrajzi közelségnek köszönhető, valamint főleg annak, hogy sok szlovén állampolgárnak horvátországban vannak a gyökerei.

A legnagyobb érdeklődés a tengerre néző ingatlanok iránt van, amelyek sétatávolságra helyezkednek el a strandoktól. Várható, hogy ebben az ingatlan szegmensben az árak fokozatosan emelkedni fognak – ez főleg a nagy keresletnek és a tenger közelében elhelyezkedő korlátozott számú ingatlanoknak köszönhető.

Az árak viszont még mindig elég alacsony szinten maradhatnak, különösen a hagyományos országok áraival szemben mint Olaszország vagy Franciaország. Ebből a szempontból azt mondhatjuk, hogy most jött el az idő egy horvátországi ingatlan megvásárlására.

Horvátországi ingatlankínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: