Befektetésre alkalmas Spanyolországi ingatlant vásárolt? Most gratulálhat

Minden kiváló minőségű terméknél az árak visszaesése kedvező befektetési lehetőséget kínál. Ez a spanyol ingatlanok esetében is megerősíthető.

Főleg a kiváló minőségű, partmenti ingatlanok tulajdonosai járnak jól, amelyek iránt a külföldi befektetők között van a legnagyobb kereslet. A szabadidős lakhatásra szánt házak és apartmanok érdekes hozamokat termelhetnek. Gyakran használt modell, hogy amikor az ingatlan tulajdonosa nem használja az ingatlant, az turistáknak van bérbe adva.

Spanyolországban a válság után sokkal elérhetőbbé vált az ingatlan vásárlás. Jelenleg a spanyol ingatlanpiac már stabilizálódott, a turisták között pedig Spanyolország iránt van a legnagyobb érdeklődés. Mit jelent ez a spanyol tengerparton fekvő ingatlan tulajdonosok számára? Nagyobb kihasználtság, a szállások ára is magasabb, így a tulajdonosok nagyobb bérbeadásból származó hozamra tehetnek szert.

Spanyolország már évek óta a legnépszerűbb idegenforgalmi célpontok egyike. A látogatók száma már hat éve folyamatosan növekszik. A 2016 –os év feltehetően az összes rekordot megdönti.

Ehhez a biztonsági aggodalmak is hozzájárultak, mivel a turistákat nem vonzzák a kockázatosabb területek/országok. A legtöbbjük, alternat9vaként pont Spanyolországot választja.

A statisztikák szerint, az első negyedévben (a fő szezonon kívül) 13% -kal nőtt a szálláshelyek száma. Az El País magazin egy másik statisztikával bizonyítja a turisták fokozott érdeklődését: az autókölcsönzések megrendelésének száma 40% -kal nőtt (évközi statisztika).

Már most egyértelmű, hogy a fő szezon hosszabb ideig tart, gyakorlatilag májustól októberig. Mallorkán és a Kanári-szigeteken is hatalmas a szállások iránti érdeklődés. Costa Brava és Costa del Sol üdülőhelyein a helyzet hasonló. A szállodák és más szálláslehetőségek foglaltak.

Ezt a lehetőségek a hazai spanyolok is ki szeretnék használni. Számos belföldön élő spanyol tengerparti apartmannal vagy házzal is rendelkezik. Ők most ezeket az ingatlanokat külföldi turistáknak adják bérbe. Az olyan szerverek mint pl. az airbnb.com a kínálat kétszeres növekedését jelzik.

Azonban a spanyol kormány nemrég korlátozásokat vezetett be, amelynek célja az adóelkerülés megakadályozása. Aki 14 naptól hoszabb időre szeretné bérbeadni az ingatlant, annak engedélyre van szüksége.

A külföldi befektetők számára egy lakóparkban fekvő apartman vásárlása a legegyszerűbb módszer. Ezekben a lakóparkokban az ingatlan kezeléséről egy professzionális cég gondoskodik, a tulajdonost így mentesítve minden gondjától. A további bérbeadás feltételei, a szükséges engedélyek és az adómértékek az egyes régióban eltérhetnek.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: