Bizonytalanság borította el a görög ingatlanpiacot

A nyolc éves válság után úgy tűnt, hogy a görög ingatlanpiac helyzete végre megnyugodott. Az árak lassan emelkedni kezdtek és az optimizmus is vissztért. Azonban a gazdasági szférába és ezzel együtt az ingatlanpiacra is újra visszatért a bizonytalanság.

A görög jegybank szerint 2016 utolsó negyedévében az ingatlanárak 0,6% -kal csökkentek, amely valamivel jobb mint az előző év azonos negyedéve, amikor 5,1% -os csökkenés volt jelentve. A 2016 –os év során az árak legkevésbé Athénban csökkentek, 0,4% -kal. Ezek a számok azt mutatták, hogy az ingatlanárak árcsökkenése, amely elérte a 40% -ot, végre megállt.

A folytonos nézeteltérés Görögország és az euróövezet országaival, valamint a Nemzetközi Valutaalappal a mentő program miatt, a görög gazdaságnak sajnos nem kedveznek. Az Európai Bizottság legutóbbi jelentése szerint, a görög gazdaság közel 25% -os visszaesése után (elmúlt 8 év) idén 2,7% -kal emelkednie kéne. Fő hajtóerő az export és a magánfogyasztás, azonban a növekedés üteme az év elejétől jelentősen lelassult, ami főleg a mentőprogramnak és más tényezőknek (geopolitikai feszültség, menekült-válság) köszönhető. Ezenkívül Görögországban kb. 24% -os a munkanélküliség, továbbá a tőke ellenőrzések is folyamatosak, így a bankok nem adnak hitelt.

Ezek a negatív körülményak károsak a görög ingatlanpiacra. Számos nemzetközi befektető ugyan érdeklődik az ottani piac iránt, de a valóságban csak nagyon kevés tranzakció kerül végrehajtásra. Sőt mi több, az év elejétől ez a kötetlen érdeklődés is csökkent.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: